Увага шахраї!

Друзі, хочемо вас попередити:

за останній місяць декільком нашим колегам зламали телеграм/інстаграм. Усі обізнані, що є такий вид шахрайства, де пишуть потім усім підряд з того акаунта і просять гроші. Але шахраї прекрасно вчаться на своїх помилках і набагато більш «хитрозроблені», ніж може здаватися на перший погляд. 

У звʼязку із цим,  ми хочемо порекомендувати ряд важливих моментів:
💫 Поставити двофакторну аутентифікацію на усіх ваших акаунтах. Фб, інст, телеграм, пошта і так далі.
💫 Не переходити за підозрілими посиланнями. Краще взагалі не переходити по ніяких зовнішніх посиланнях. 
💫 Не лишати/ не зберігати у переписках ваші паролі. У телеграмі не можна зберігати паролі, бо зламавши телеграм, буде доступ до усього, що ви маєте.
💫💫💫 Не скидати кошти без телефонного дзвінка нікому і ніколи. Це важливо: шахраї вивчають діалог і імітують спосіб переписки людини, беруть до уваги всю історію переписки. У когось просять 10.000 грн у когось 5.000$ в залежності від переписки. За ці кошти вони одразу роблять покупки в інтернеті або ж навіть просять скинути на крипто-гаманець. Вони не залишають власну карту, вони просять рахунок з магазину, де роблять покупку і просять скинути напряму туди гроші. З криптою все ще простіше, бо там взагалі ніякого регулювання немає. 
💫 Шахраї можуть створювати групу від імені когось в телеграмі і просити проголосувати ще щось зробити перейшовши по зовнішньому посиланню – не переходити!

Бережіть себе та ваших близьких.